![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Adodc ve Datagrid kullanımını; bir uygulama üzerinde anlatmaya çalıştıralım,
Öncelikle Accesste bir tablo hazırlayalım, dosya Adı veriler.mdb olsun, dosyanın içine “bilgi” adında bir tablo ekleyelim ve tablolara uyeno , adi, soyadi, tel, bolum,gelir sütunları; ekleyelim… Şimdi Visual Basic’e geçelim, önce çalışma sayfamıza aşağıdaki komponentleri ekleyelim. Bu işlemi Ctrl+T ile yapabildiğimiz gibi Menü çubuğundan Project>Components i seçerek de yapabiliriz. Microsoft ADO Data Control 6.0 (OLEDB) Microsoft DataGrid Control 6.0 (OLEDB) Komponentleri ekledikten sonra tablomuza Adodc ve datagrid ekleriz… Not: komponentleri ekledikten sonra adodc ve datagrid ekleme butonları sol tarafta görünür. Adodc1 in üzerinde saklayarak açılan menüden "ADODC Properties" seçelim, daha sonra "General" sekmesinde 3. kısım olan "Use Connection String" Bölümündeki "Build" butonunu basalım. Açılan kısımdaki listeden "Microsoft 4.0 Jet OLE DB provider'i seçelim ve ileri butonuna basarak sonraki pencereden veritabanımızı (veriler.mbd) yerini belirtelim. "Tamam" butonu ile bu pencereyi kapatalım. biraz önce girmiş olduğumuz "General" sekmesinin iki yanğndaki "RecordSourse" sekmesine girelim, burada "Command Type" kısmını "2-adCmdTable" olarak ve "Table or..." yazan kısımdan da Accessteki "bilgi" tablomuzu seçelim ayarlayalım. Artık Adodc ayarlarını; yaptık Şimdi Datagrid için bir iki ayar yapalım. Datagrid1’in DataSource kısm&ında(sağ tarafta Properties bölümünden) Adodc1’ i seçelim. Projeyi bir çalıştırıp sonucu görelim… Sonuç; veriler.mdb deki bilgiler Datagrid’e aktarılmış değil mi? Şimdi birazda DataGrid üzerinde değişiiklikler yapalım. Datagrid1 ‘in üzerine saklayarak Edit yapalım, yine saklayıp “Retrieve fields” seçelim. Şimdi tablolardaki alanlar karşımıza çıkacaktır. Burada sütunlar arası mesafeyi belirleyebiliriz yada benzer görsel ayarlar yapabiliriz. DataGrid1 üzerine sakladıktan sonra properties’ i seçerek ilgili ayarları yapabiliriz… AllowAddNew = Forma bilgi ekleme izni AllowDelete = Formdan bilgi silme izni
...Bizim stylé burada patladı ! Nédémék çöküş , tırmanış başladı !!! Zatén géçmiştén ibrét almalı! nutma HayaLims zirvé nin adamı....<br />[FLASH=350,100]http://ctr.yilancioglu.com.tr/muslum.swf[/FLASH] |
|
|
|||
|
|||
|
bisey sorucam ben tam olarak bilmiyorum adım adım anlatırsanız sevinirim sözlü notu alıcam buna göre söyle birsey yapmamız lazım kayıt,sil,ekle,arama gibi butonlor olacak visual basicte yazdıklarımız access te gözükecek adodc komutları kullanılarak yapılacak yardım edin yada bununla ilgili int sitesi biliyosanız verin ne olur tsk ederim simdiden
|
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|||
|
|||
|
daha kapsamlı bir anlatım olabilir mi?
örneğin resimli anlatım fena olmaz =) |
|
|
||||
|
|
||||
güzel olmus
|
||||
|
||||
|
Arkada$la irtibata geçiyorum en kısa zamanda ayrıntılı anlatımı size sunacaktır..
|
|||
|
|||
|
inşallah dört gözle bekliyoruz
|
|
|
|||
|
|||